OKULUMUZUN TARİHÇESİ

15.12.2012 2536

 

1943 yılında Civra İlkokulu olarak eğitime açılmıştır. Yapıldığı tarihte köy muhtarı olan Dursun KARABACAK' ın önderliğinde Devlet–Millet işbirliği ile yapımı gerçekleştirilmiştir.

 

İlk etapta okulumuz bir müdür odası ve beş dershaneli ve ahşap olarak inşa edilmiştir. 1958–1959 öğretim yılında köyün adı Balıklı olarak değiştirilince okulun adı da Balıklı İlkokulu olarak değiştirilmiştir. Arsası eski halk evinin alanı ile birleştirilerek tapulu olarak 1625 metre kara alana kavuşmuştur.

 

1990 tarihinde okul müdürü ve Sürmene Belediye Başkanı´nın girişimleri neticesinde, okulun yıkılarak yeniden yapılması için Dursun KARABACAK' ın iş adamı olan oğulları ile temasa geçilmiştir. 23.06.1990 da eski okul yıkılarak yerine yeni okulun yapılmasına başlanmıştır. Okulun yapım masrafları Refik, Şefik ve Erol KARABACAK kardeşler tarafından karşılanmıştır. Okul 11 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır.

 

Milli Eğitim Banklığının 29.07.1991 tarihli yazısı gereği okulumuzun adı, okulu yapan işadamlarımızın babalarının anısına "DURSUN KARABACAK İLKOKULU" olarak değiştirilmiştir.

 

1998 yılında okula aynı hayırsever vatandaşlar tarafından bir kat daha ilave edilmiştir

 

Okulu Yapan Kişiler Hakkında Bilgi

 

Dursun KARABACAK Balıklı Mahallesi halkından olup İstanbul'a yerleşmiş ve daha sonra orada vefat etmiştir. Okulu yaptıran çocukları Refik ,Şefik ve Erol KARABACAK kardeşler İstanbul' da oturmakta olup su dağıtım işi ile uğraşmaktadırlar.